Installatie mazoutketels

U kunt bij ons terecht voor het plaatsen van een mazoutketel, dit zowel voor traditionele toestellen als voor condenserende toestellen. Een mazoutinstallatie bestaat steeds uit 2 componenten: De brander die zorgt voor de vlam en de ketel waar het verwarmingswater in opgewarmd zal worden.

De traditionele mazoutketels (optimaz label) zoals we die al jaar en dag kennen zijn reeds geëvolueerd naar ketels met een heel goed rendement. Voor de traditionele toestellen werken we met oerdegelijke gietijzeren ketels die een lange levensduur garanderen.

Daarnaast zijn er ook toestellen die werken volgens de condensatietechnologie (optiamz elite). In deze toestellen gaan we het rendement nog gaan verhogen, dit door restwarmte uit de rookgassen te halen en deze om te zetten in energie. De condensatieketels die wij installeren werken volgens de laatste nieuwe technologieën. De brander condenseert rechtsreeks in het toestel en werkt op 2 brandertrappen, wat een flinke besparing kan opleveren.

Voordelen van een centrale verwarming op mazout:

  • Mazout is absoluut veilig. Er is geen ontploffingsgevaar.
  • Lange termijn keuze: een mazoutketel  gaat 20 tot zelf 30 jaar mee.
  • Vrijheid: via uw reservoir (tank) beheert u zelf uw energievoorraad. U beslist zelf wanneer, hoeveel en tegen welke prijs. U factuur is reeds gekend op voorhand.
  • Mazout is overal beschikbaar.
  • Hoogrendement mazoutketels met optimaz of optimaz-elite label onderscheiden zich door hun zuinige en milieubewuste werking.

Partners en nuttige links